Teaspoons, cups en andere maten


Wie net als ik graag nieuwe recepten probeert en daarvoor het internet afzoekt voor inspiratie zal ze vast wel eens tegengekomen zijn, vooral in Amerikaanse of Britse recepten.

Teaspoons, tablespoons en cups. Waar wij vaak alles in gewichten opschrijven, werken die recepten met volumematen. Handig? Voor kleine hoeveelheden wel, een teaspoon hier, een tablespoon daar. Veel nauwkeuriger dan bv. 1 gram op een weegschaal. Maar ook grotere hoeveelheden worden zo opgeschreven. Het probleem dat ik daar persoonlijk mee heb is dat het een erg onnauwkeurige manier is om hoeveelheden door te geven. Persoon 1 bv. neemt een cup, schept bloem en drukt het stevig aan. Persoon 2 vult de cup misschien veel luchtiger. Gebruik van grammen of in ieder geval gewichten maakt het uitwisselen van recepten een stuk betrouwbaarder.

Een setje tea- en tablespoons is gewoon verkrijgbaar bij bv de Blokker.