Roerei met toast

Een heerlijk ontbijtje, of met spek ook lekker als lichte avondmaaltijd! Het roerei blijft lekker smeuiig.

Roerei met toast Recept

roereichsptomtoast

Door Thomas Gepubliceerd: juli 4, 2012

 • Hoeveelheid: 1 ontbijt (1 Porties)
 • Voorbereidingstijd: 5 min.
 • Bereidingstijd: 10 min.
 • Klaar binnen: 15 min.

Een heerlijk ontbijtje, of met spek ook lekker als lichte avondmaaltijd! Het roerei blijft lekker smeuiig.

Ingrediënten

Instructies

 1. Zet een koekenpannetje op het vuur en doe er wat olie in. Als de pan op temperatuur is doe je de champignons er met het steeltje naar boven in. Doe de cherrytomaten aan de tros er ook bij. Beweeg even rond de pan en zet dan het vuur laag. Strooi er wat zout en peper over.
 2. Smelt een klontje roomboter in een andere koekenpan. Bak het ontbijtspek bruin en krokant aan de rand van de pan. Leg de snee brood in het midden.
 3. Breek de 3 eieren in een steelpannetje en doe hier ook een klontje roomboter bij. Zet het pannetje op een middelhoog vuur en begin te roeren. Je moet zorgen dat je blijft roeren. Controleer ondertussen of het brood al goed is, draai een keertje om en zet het vuur uit als ie goed is.
 4. De eieren blijf je roeren, de boter is ondertussen gesmolten en de massa begint al wat dikker te worden. Haal de pan even van het vuur en blijf roeren. Herhaal dit van het vuur af en weer erop tot het roerei een smeuiige wat dikkere massa geworden is. Haal dan van het vuur en roer er nog een klontje koude roomboter door, om de temperatuur naar beneden te halen en de garing te stoppen.
 5. Breng het roerei op smaak met wat zout, peper en wat fijngehakte bieslook.
 6. Serveer het roerei op het toast, met de champignons, de tomaatje en het spek ernaast.
  roereichsptomtoast2

2 reacties op “Roerei met toast

  • Haha, klopt ja, daar heb ik em van ;) . Alleen heb ik er nog spek bij gedaan, en alleen roomboter, geen crème fraiche. Bedankt voor je reactie!

Reacties zijn gesloten.