Risotto met kippenpootjes

Afgelopen weekend had ik weer eens Flammkuchen gebakken.  En omdat je altijd wel wat overhoudt had ik gisteren nog kastanjechampignons, spekjes en wat rode ui liggen. Daar heb ik wat kippenpootjes, risottorijst en spinazie bijgehaald, en dit gerecht mee gemaakt.

Risotto met kippenpootjes Recept

risottokip1

Door Thomas Gepubliceerd: juni 19, 2012

 • Hoeveelheid: 1 flinke portie (1 Porties)
 • Voorbereidingstijd: 30 min.
 • Bereidingstijd: 45 min.
 • Klaar binnen: 1 uur 15 min.

Afgelopen weekend had ik weer eens Flammkuchen gebakken.  En omdat je altijd wel wat overhoudt had ik gisteren nog …

Ingrediënten

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak de kippenpootjes schoon, voor een mooie presentatie snij je het vel en de peesjes net na de bulk van het vlees af en trek je het richting het kniegewricht terug. Met een mes hak je het kniegewricht eraf. Trek het vlees naar de andere kant.
 2. Zout en peper de kippenpootjes. Smelt het grootste gedeelte van de boter in een pannetje, bewaar een klein klontje. Doop de pootjes in de gesmolten boter.
 3. Doe de pootjes op een rooster in de oven, en giet wat water in een bak eronder om het vet op te vangen.
 4. Als de pootjes ongeveer 20 minuten in de oven zitten, begin je aan de risotto. Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan of wok. Bak de spekjes, champignons en rode ui aan. Doe dan de rijst erbij en bak eventjes mee.
 5. Zet het vuur zachtjes, en voeg beetje bij beetje bouillon toe, waarbij je goed blijft roeren. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de oude is opgenomen.
 6. Haal de pootjes uit de oven en dien ze op met de risotto.
  risottokip2
 7. Na ongeveer 20-25 minuten zal de risotto gaar zijn. Proef of de risotto al goed is. Hij moet lekker smeuiig zijn. Bak als de risotto bijna klaar is de spinazie in een andere pan even aan en doe het dan bij de risotto. Haal de risotto van het vuur, roer het overgebleven klontje roomboter erdoor tot het gesmolten is. Breng op smaak met wat peper (en eventueel zout).

1 reactie op “Risotto met kippenpootjes

Reacties zijn gesloten.