Een heerlijk ontbijtje, of met spek ook lekker als lichte avondmaaltijd! Het roerei blijft lekker smeuiig.
Site-archief
Risotto met kippenpootjes
Afgelopen weekend had ik weer eens Flammkuchen gebakken. En omdat je altijd wel wat overhoudt had ik gisteren nog kastanjechampignons, spekjes en wat rode ui liggen. Daar heb ik wat kippenpootjes, risottorijst en spinazie bijgehaald, en dit gerecht mee gemaakt.
Flammkuchen
Flammkuchen (Duits), flammekueche (elzassisch) of tarte flambée (Frans) zijn in feite hetzelfde gerecht. Een soort variant op de pizza, die van oorsprong werd bereid om de warmte van een houtoven te testen.
Je kan voor het deeg het recept in mijn andere blogpost over pizza gebruiken. Ik vind het zelf lekkerder om dat deeg te gebruiken, en het ook een nachtje in de koelkast te doen. Maar ‘traditioneel’ wordt Flammkuchen met een snel deeg gemaakt. Je hebt allerlei regionale varianten, waaronder versies met bv. bier in het deeg.