Burgers à la Blumenthal

Voor wie hem niet kent; Heston Blumenthal is een bekende Britse chefkok die vooral bekend staat om zijn ‘zoektochten’ naar de perfecte versie van een bepaald gerecht. Vaak kosten zijn recepten erg veel tijd (en geld), in ieder geval voor de thuiskok. Maar je kunt zijn uitgebreide recepten ook als bron gebruiken voor ideeën en technieken en er datgene uitpikken dat je goed kan gebruiken.

Heston’s recept voor het perfecte broodje hamburger omvat onder andere het maken van een eigen ketchup, bakken van eigen hamburgerbroodjes en het malen van je eigen gehakt. Het interessantste idee vond ik echter het ‘uitlijnen’ van de vezels van het gehakt, om zo een veel malsere hamburger te maken.

 

Burgers à la Blumenthal Recept

hamburger5

Door Thomas Gepubliceerd: juni 11, 2012

 • Hoeveelheid: 7 burgers (7 Porties)
 • Voorbereidingstijd: 15 min.
 • Bereidingstijd: 5 min.
 • Klaar binnen: 20 min.

Voor wie hem niet kent; Heston Blumenthal is een bekende Britse chefkok die vooral bekend staat om zijn 'zoektochten' naar de …

Ingrediënten

Instructies

 1. Neem een flink stuk huishoudfolie en leg het op het aanrecht.
 2. Neem het gehakt uit de verpakking en leg het zo op het folie dat de 'slierten' evenwijdig liggen.
 3. Breng op smaak met wat peper, zout en worcestershiresauce.
 4. Stapel de slierten gehakt op elkaar, tot een grofweg een soort cilindervorm. Vouw het folie er omheen. Prik er een aantal kleine gaatjes in om lucht te kunnen laten ontsnappen. Vorm het gehakt in het folie tot een dikke worst/cilinder
  hamburger1
 5. Snij de worst met plastic folie en al in 7 á 8 schijven.
  hamburger2
 6. Verwijder het folie rond de schijven en vorm ze lichtjes tot hamburgers.
  hamburger3
 7. Je kan ze nu meteen gebruiken, maar wil je ze invriezen, stapel ze dan met bakpapier ertussen en doe ze zo in plastic zakjes.
  hamburger4
 8. Bak de hamburgers kort in de roomboter aan beide kanten bruin.
  hamburger5